Snö i Las Vegas

  2012-12-27 @ 07:03:39 Allmänt Kommentarer (2)  
Idag hände det något stort här i Las Vegas, det snöade! Jag missade det dock.. men jag såg det på nyheterna. snöade i kanske 7 minuter och inte en flinga stannade längre än så. Men det var i alla fall snö! 
 
Inte i närheten som här när mamma och Valter lekte i Snön 2009 men de vär så söta så de fick representera snön!
 
Puss och Kram, Okej!

Julen 2012

  2012-12-25 @ 13:27:00 Allmänt Kommentarer (0)  
Hej mina vänner, 
jag vill nu berätta lite om min jul här i Las Vegas, den var annorlunda, rolig och med förvånansvärt lite hemlängtan vilket vär väldig skönt. Dagen började med att jag pratade med mig fina familj i Sverige det var en bra start på dagen. Sedan blev det julstädning och följt efter det blev det pepparkakshus bak. inte det lättaste med en Derek som inte har tålamod och ork till att göra något sånt med det var kul. När baket och dekorationerna var över bar det av till en jul gudstjänst mend Derek och Mormor Jane. När vi kom hem igen luktade det glögg i hela huset, jag och Karin har nämnligen jobbat på en bra glöggsatts under en tid nu, och det var nu tid för att prova den. Vi hade ingen "riktig" julmiddag utan vi åt bakad potatis och kött, det funkade men ingen julkänsla i maten riktigt. Vi var våran familj, mosters familj, Marissa, Kiera och Uncle Greg. Pojkarna åt snabbt upp maten och satt sedan och suktade efter presenterna. Sedan blev det present öppning och vips så var klockan elva och gästerna begav sig hem. Den kvällen såg Derek inne i mitt rum så hanns rum var occuperat av Greg. Men Derek kunde inte somna han var nämnligen orolig för att tomten inte skulle komma för att Derek inte varit så snäll på sista tiden. Tomten kom och Derek var så lycklig! Morgonen den 25 december var det julklapps öppning till 100%. Jag fick alldeles för mycket bra saker av alla, jag vill tacka alla hemma för allt jag fick, tack så mycket för att ni gör så mycket för mig och skickar saker fast jag är så långt bort! 
Julstrumpam min värd mormor Jane gjort till mig! 
 
 
God Jul!
 

Får jag gå till skolan imorgon?

  2012-12-21 @ 07:23:19 Allmänt Kommentarer (0)  
Hej jag ligger extremt bakom med bloggandet jag vet men innan jag lägger in inlägg från det förflutna vill jag lägga in ett inlägg om nutiden. 
Jag kan inte tänka mig att någon människa har missat vad som hände i Connecticutt förra veckan och det var som ni förstår väldigt stort här. Det är verkligen jätte hemska vad som hände där! och imorgon kan är det den 21 december 2012 kan inte tänka mig att någon har missat det heller, dagen då världen ska gå under. I alla fall så har det hänt en liten blandning av de två eventen.. Tre high schools här i Las Vegas har blivit pistol hotade. Kommer inte ihåg namnet på den första skolan, andra skolan heter Chaparell High School och tredje heter Valley High School. Ja ni läste rätt, Valley high, min skola. Skolorna har nu i några dagar fått in hot om att imorgon den 21 december ska de komma till skolan och skjuta elever. Det är kaos på skolan, jag vet så många elever och lärare som inte ska till skolan imorgon för att de är rädda eller för att de ine får för sina föräldrar. Idag ställde de även in våran school assembly (Julshow) som skulle vara imorgon, för att det är för farligt att ha så många elever samlade på samma ställe. alla lärare har även behövt att ha sina klassrum låsta för att ingen ska lyckas ta sig in under lektionstid. Det har de behövt sendan hoten startade.. Igår hittade man även vapen i en elevs ryggsäck på min skola. Inte nog med allt detta så tittade jag på nyheterna nyss och imorgon får vi inte ha med oss väskor till skolan för att minska risken för vapen. Läskigt! Men som tur är så har polissäkerheten ökat enormt på sistondet.
Jag vet att Las Vegas inte är den enda staden som detta häder, detta sker just nu på skolor i hela USA så jag antar att det är därför jag är lite skeptiskt till allt detta, men vem vet det finns så många människor där ute som man inte har någon aning om hur de tänker eller tycker. 
Jag hoppas på det bästa och att vi alla överlever morgondagen! 
Föresten mamma och pappa, får jag gå till skolan imorgon?

Glad Lucia.

  2012-12-13 @ 14:15:00 Under Kommentarer (0)  
Heej!
Idag är det Lucia och jag spenderar dagen i sängen, kul.. Jag har gått och blivit sjuk, har dragit på mig en rejäl förkylning vilket inte är så kul, speciellt inte så här innan jul.. 
Jag kan berätta att det här ät vad som har varit upp för mig idag, en liten dagsuppdatering bara.
försökte mig på lite julstämmning så här under Lucia, det blev inge som i Sverige men jag fick mig lite julkänsla.
 
Puss och Kram, okej!

Tidig julklapp.

  2012-12-12 @ 17:55:00 Allmänt Kommentarer (0)  
Idag när skolan var över och jag gick till min värd mammas klassrum efter skolan för att bege mig hem så låg det en julkapp på henes skrivbord och den var till mig!! 
Det är nämnligen så att för i september en onsdag så gick vi på en mässa i skolan om olika karriärer och hotel, och vid en monter stod det två herrar och den ena hade en liten accent tänkte inte mycket mer på det för en av mina vänner kom fram ttill mig och frågade om jag pratade med mannen från Sverige. Vad sjutton tänkte jag, en herre här på Valley High från Sverige? Min vän Allandra presetenrade mig för Kent Green som han heter och jobbar på hotellet Cosmopolitan. Vi pratade lite och han är jätteschysst, han kallar sig nu för min svenska värd pappa i Las Vegas. När jag sedan berättade för min värd mamma att jag träffade Kent osv. och det coola med hela händelsen var att hon känner honom. De jobbade tillsammans på MGM för 20 år sedan, coolt!
Ja om presentaen ialla fall så var den från Kent, superschysst och väldigt uppskattat av hela familjen Jones Kallur!
 Jag fick svenska pepparkakor! Jihoo
 
Puss och Kram, okej!

Tidig julklapp...

  2012-12-10 @ 04:20:34 Allmänt Kommentarer (2)  
Idag fick jag en liten tidig julklapp, oken inte liten. Jag har fått en IPHONE!! Jag kan inte förstå det själv, men när jag vaknade imorse sa min kära host-mor att tomten har varit här lite tidigare iår, och så gav hon mig telefonen! Jag fick min hostmormors 4 när hon uppdaterade till 5an. Det är inte en enda repa på den och det funkar superbra. Jag är så himla tacksam! 
 
Kramizar

Julbak

  2012-12-08 @ 17:02:00 Under Kommentarer (0)  
Heej,
Julbaket hos Margaret min arearepresentative eller coordinator som man också kalla henne var supertrevligt. Vi var fyra utbytisar där, Jag, Carlotta (It), Carla (Tysk) och Franzy (tysk), där var också Margaret och Sophie (Margarets koreanska inneboende. Ja jag låter bilderna tala för sig själva.

Julbak

  2012-12-08 @ 11:16:00 Under Kommentarer (0)  
Heej, lördag idag och idag ska jag till min area-rep på lite kakbak. Det är idag PAX som bjuder in på en liten så aktivitet. Mysit. Tar med mig kameran!
 
Kram

Onsdag = Dressed Up

  2012-12-05 @ 16:42:00 Under Kommentarer (2)  
Hejsan, Idag är det onsdag vilket betyder dress-up day i skolan. P min skola har vi tre "magnet program" Lite svårare och mer focuserade på speciella inriktingnar. Vi har Team-Action, IB (International Baccalaureate) och AoHT (hospitality and tourism). I början när jag först kom till USA och Valley HS blev jag placerad i IB programet men det var inget som passade mig när jag bara är här tillfälligt. Så efter en månad fick jag byta program och klasser, så nu är jag med i AoHT eller H&T som vi också kallar det. Mitt program är inriktat på hospilality och tourism så varje onsdag och på våra field-trips så måste va vara proffesional dressed. Så alla killar måste ha kostym, slips passande skor och enfärgae mörka strumpor, det är vad de blir bedömda på. Tjejer måste ha en svart kavaj, kostymbyxot eller kjol och en blus, viktigt att inget är för tajt,man får inte visa att man är kurvig, det är oproffisionellt. Tjejer måste även tänka på hår och smink, neturligt men proffisionellt, sist men inte mist skorna. Det fördras med klackskor, men ballerina funkar också. Om vi väljer att ha klackskor så är det väldigt petigt om hur det ser ut och hjöd, redd och färg också. Så varje onsdag blir vi bedömda på det.
 

Jag har också en

  2012-12-03 @ 14:45:00 Allmänt Kommentarer (0)  
Hej,
Idag är det tredje december och idag är tredje luckan öppnad.
Japp jag har en chocklad-kalender, För vad vore väl julen utan en chockladkalender. Vi kom över den på World Market för ett tag sedan faktiskt vilket gjorde min jul lite mer svensk.
 
Kramizar
 

Jag behöver er hjälp.

  2012-12-03 @ 11:56:00 Allmänt Kommentarer (2)  
Hejsan!
Min kör som jag är med i i skolan har vi fått en uppgift, eller mer ett projekt. Vi ska tävla, alla individuellt. Vi ska sjunga en folksång/gammal vacker visa i en nationell tävling. Jag bestämde mig på en gång att sjung på svenska för vi får sjunga på vilken sprk vi vill, många sjunger på italienska för det är tydligen enkelt att sjunga.. Jag behöver er hjälp med förslag på vad jag kan sjunga, jag har lite funderingar men ingen som är besämt än. Om ni vet någon fin trudilutt kan ni hemskt gärna få kommentera detta inägg ellet maila mig på Tilda_Kallur@hotmail.com
 
Tack och bock
Kramizar

Hem-nyckel

  2012-12-03 @ 04:13:37 Allmänt Kommentarer (1)  
Min första advent var super mysigt, jag har spenderat dagen med att mysa med min familj. Och idag fick jag något som verkligen fick mig att känna "ja här bor jag"-känsla. jag fick min alldeles egena hem-nyckel. 
Bra första advent present om jag får säga det själv!
 
Kramizar

Första Advent

  2012-12-03 @ 03:32:42 Allmänt Kommentarer (0)  
Heej,
Idag är det första advent och vi har julpyntat hela huset nu tror jag. Vi har även haft ett litet extra dags projekt.
Jag såg nämnligen denna bild: Den är från min vän Elsa som också är utbytesstudent och bor i Las Vegas, det är hennes hemma gjorda adventsljusstake. när jag visade för mina host-mamma gick hon till en låda och tog ut 4 tomma vinflaskor och sa jag gillar det, jag tycker att vi kan ispereras lite av denna, och några timmar senare så var våran adventsljusstake klar. 
 
Glad första advent(?)
 
Kramizar

Andra december

  2012-12-03 @ 02:44:19 Allmänt Kommentarer (0)  
Andra december idag och detta är vad jag jag har gått klädd i idag. Vad kan jag säga mer än att jag diggar vädret!
Var lite utav ett slusk idag, men vet ni va, jag har faktiskt inget vättingt att säga om varför.. 
 
Kramisar!

Första December

  2012-12-02 @ 08:16:34 Under Kommentarer (0)  
Den första december, 24 dagat kvar till Julafton, det börjar närnama sig nu. Den här fina dagen började med att jag väcktes av skype och det var inga mindre än mina fina föräldrar, mina favvoasar. Jag var mycket nöjd med den väckningen och vi hade ett långt trevligt samtal på sisodär två timmar. Dagen följdes sedan av att min kompis Patricia hämtade upp mig för vi idag var det dags för lite julklappsshopping! Vi började med Premium outlets vilket är ett stort shopping center men massa kända outlet affärer, jag hittade ingenting där så det bar av till Town Squere, supermysit med all juldecoration de har där. Klockan 7 så snöade det faktiskt, inte riktig snö dock.. Men jag fick se (fake) snö den första december. Sedan bar det av en snabbis till en second hand affär, Buffalo Exchange, jag gillad den affären, men vips så var klockan 8 och det va dags för stänging så det bar av hemåt. När jag kom hem fick jag i mig lite krubb och sen tittade vi på en jul-rulle, Mysit.
Nu sitter jag inne på mitt rum med endast levande ljus (datorljus) och lyssnar på jul musik och gör lite läxor. Jag myser till mitt rum lite mer varje dag, känner mig riktigt hemma nu faktiskt. Nöjd. 
 
Godmorgon och Godnatt mina fina.
Kramizar