Visum

  2012-07-30 @ 16:19:00 Innan Kommentarer (0)  
Hej!
Den 17 juli var jag i Hufudstaden, Stockholm, där jag var på amerikansk mark för första gången i mitt liv. Jag har varit på amerikansna ambasaden och sökt visum.
Det var absolut inte som jag hade tänte mig, jag vet inte riktigt hur jag hade tänt mig mig med det var absolut inte som det var i där.
Jag och Elin var som vanligt lite sega med allt men som tur var så fick vi tid på den sista STS dagen på ambasaden, alltså den 17 Juli. Så när vi satt kvällen innan vi skulle dit och kollade igenom checklistan av det man ska ta med så märker vi det som absolut inte fick hända.. Nej då men det var då något som helst inte fick hända!
Vi hade missat att kolla på listan och därför missat både personbevis och et kvitto med en stämpel från banken. Så 20.00 på kvällen innan när vi kollade igenom papprerna insåg vi att de fattades papper..
08.00 skulle vi vara på ambasaden i stockholm, banken och skatteverket öppnade 10.00.. Om vi missade den tiden så var nästa lediga tid den 10 augusti, så lätt skulle det inte bli om vi missade tiden vi hade. Men trixiga som vi är löste vi det.
Nu har vi i alla fall visum och skönt är väl det!
Amerikanska Ambassaden
XOXO
Tilda

18 Augusti

  2012-07-17 @ 12:01:00 Innan Kommentarer (0)  
Hej hallå!
Nu har jag och Elin fått våra avresedatum!!
Jag åker den 18 augusti och Elin åker den 4 augusti! Så himla spännande!
För er som inte har någon aning om hur man åker (men för mig som det känns som en självklarhet eftersom jag läst om det väldigt mycket sen slutet av mars) så ska jag förklara det för er.
Man åker i grupp, i varje grupp är det kanske 10 stycken utbytisar från Sverige som möts på arlanda eller landvetter (det var något om Danmark också) och en ledare från STS som flyger med oss. Vi flyger då först till London där vi mellan landar och möter upp fler utbytisar, sedan bär det av över atlanten. När vi kommit över atlanten landar vi i Chicago och där delas vi upp för att sedan flyga ensama i våra separata flyg till våra familjer.
Och slutsatserna från detta är att det kommer bli en extremt lång flygresa för min del (bara lång för Elin) Vi kommer flyga på tre olika flygplan och Elin kommer vara i London när det är OS och jag kommer vara i London när det är PS(?) Paralympiska spelen! Hur coolt?! (Inte så mycket för mig kanske, men för Elin)
En lite flygande bild.
XOXO
Tilda-Louise